Businessmenii germani sînt nemulțumiți de numărul prea mare de proceduri de control în Republica Moldova

Oamenii de afaceri germani au declarat că administrarea afacerilor în Moldova este împiedicată de numărul prea mare de proceduri de control, subliniind necesitatea de a reduce timpul procedurilor de vămuire, de a îmbunătăți infrastructura și de a asigura un nivel adecvat de pregătire a specialiștilor. Despre aceasta ei au vorbit la Chișinău în cadrul reunii dintre viceprim-ministrul, ministrul Economiei al R. Moldova, Valeriu Lazăr, cu președintele Comitetului pentru relaţii economice cu Europa de Est, Eckhard Cordes, și ce un grup de investitori germani care au deja o afacere în Moldova sau sînt interesați să investească în țara noastră.

Un alt obstacol în calea atragerii investițiilor străine în Republica Moldova, în special în agricultura ei, investitorii germani au numit imposibilitatea achiziționării de terenuri în țara noastră. Lazăr a spus că aceasta este o chestiune delicată, iar acum Guvernul studiază cele mai bune practici internaționale în acest domeniu în scopul de a găsi soluții adecvate pentru investitorii străini. El a menționat că Guvernul Republicii Moldova are o viziune clară de dezvoltare și se depun eforturi maxime pentru a elimina barierele în calea investitorilor străini în sectorul agricol.

La sfîrșitul discuțiilor, părțile au convenit să mențină un dialog constant și să promoveze relațiile moldo-germane pentru beneficiul cetățenilor Republicii Moldova și Germaniei. Ministrul Economiei a cerut reprezentanților mediului de afaceri german să investească în țara noastră, confirmînd deschiderea și disponibilitatea ei pentru cooperare și sprijin.

Noi.md, 23 august 2012.