Fabricile Südzucker Moldova își continuă activitatea în sezonul 2019, în ciuda crizei la nivel european a zahărului

Programul de restructurare și optimizare a producției sfeclei de zahăr prezentat de concernul Südzucker AG în perioada crizei de supraproducție și a reducerii prețurilor la zahăr pe piața mondială, care a dus la închiderea mai multor fabrici ale grupului din Germania, Franța și Polonia, nu a afectat activitatea filialei moldovenești. "Depunem toate eforturile necesare pentru ca în anul curent capacitățile de producție ale companiei să fie pregătite pentru sezonul de prelucrare a noii recolte de sfeclă", a menționat Dr. Alexander Koss, Spicherul Comitetului de Conducere al Südzucker Moldova, "Este important ca eforturile noastre să coincidă cu viziunea și sprijinul concernului-mamă".
 
În ultimii ani, prețul zahărului la nivel mondial a scăzut esențial. În Uniunea Europeană, acest proces s-a intensificat brusc după liberalizarea pieței de zahăr, care prevede atât eliminarea cotelor de producție a zahărului de sfeclă, cât și anularea prețului minim garantat pentru sfeclă și zahăr. În consecință, producătorii europeni de zahăr sunt obligați să reducă producția de zahăr și să suspendeze activitatea fabricilor mai puțin eficiente.
 
În aceste condiții, potrivit afirmațiilor Dr-ului Alexander Koss, modernizarea și sporirea eficienței fiecărui departament se află într-o continuă creștere, începând cu departamentul materie primă, vânzări și fabricile de zahăr.