Compania mamă investește anual circa 15 milioane de lei în dezvoltarea bazei materiale și tehnologice a întreprinderii agricole. În sezonul 2020, suprafața terenurilor agricole închiriate de Agro-SZM constituia 12,3 mii hectare, inclusiv 2,7 mii hectare pentru producția de sfeclă de zahăr. Câmpurile Agro SZM sunt situate în cinci raioane: Ungheni, Fălești, Drochia, Dondușeni, Ocnița.
Contractele de închiriere a terenurilor sunt încheiate pe perioade lungi, fapt ce permite recultivarea terenurilor și reîncadrarea în circuitul agricol a terenurilor anterior abandonate, precum și realizarea proiectelor de investiții pe termen lung cu o perioadă de amortizare de până la 10-15 ani.
În cadrul Agro-SZM, sunt testate tehnologii agricole avansate, în special în domeniul cultivării sfeclei de zahăr. Întreprinderea agricolă crește majoritatea culturilor agricole folosind tehnologii de economisire a resurselor din agricultura de conservare. Randamentul sfeclei de zahăr din ultimii ani a înregistrat 45-53 t/ha, un rezultat semnificativ mai mare decât media pentru zona de cultivare a materiei prime a Südzucker Moldova.
După introducerea și dezvoltarea noilor tehnologii, concluziile și recomandările practice sunt transmise partenerilor agricoli din Südzucker Moldova.
Agro-SZM este dotat cu echipamente europene de recoltatare a sfeclei și cerealelor, tractoare masive de producție americană și germană, semănătoare moderne, grape cu discuri, cultivatoare etc. Parcul tehnic Agro-SZM este extins și reînnoit anual.
Echipamentul tehnic al întreprinderii permite gestionarea din timp a vitezei de executare a tuturor operațiunilor tehnologice, un rol important în obținerea rezultatelor remarcabile, într-un mediu în continuă schimbare.
Capacitatea totală de depozitare simultană a celor trei silozuri din cadrul complexului de elevatoare este de 7,5 mii tone. Complexul de uscare funcționează pe bază de „energie verde”, utilizând „căldura secundară” generată de apa caldă în urma răcirii unităților de cogenerare a instalației de biogaz de pe teritoriul fabricii de zahăr din Drochia Südzucker Moldova.
Un alt produs secundar al producției de „energie electrică verde” este substratul, utilizat ca îngrășământ organic în câmpurile agricole.