Stimați colegi Südzucker Moldova, dragi prieteni!

Noi împărtășim îngrijorarea care a pus stăpânire pe dumneavoastră, țara dumneavoastră, Europa și lumea întreagă din cauza conflictului din Ucraina. Durerea și suferințele oamenilor au pătruns în sufletul fiecărei persoane civilizate. Ele cauzează frică și neîncredere în viitor, mai ales în țara dumneavoastră, care este alături și astăzi preia un număr fără precedent de refugiați. Pentru a depăși această criză este necesară o mobilizare enormă a forțelor și resurselor.

Pe lângă șocul psihologic enorm, evenimentele din Ucraina au dus la scumpirea bruscă a combustibilului, resurselor energetice, produselor alimentare și altor produse de necesitate vitală. În legătură cu acest fapt noi am întreprins un set de măsuri pentru a compensa în cea mai mare măsură posibilă această creștere a prețurilor, sub formă de indexare a salariului și alte măsuri de suport, care deja sunt întreprinse la Südzucker Moldova.

Parțial suportul nostru, dovada încrederii noastre în soluționarea pozitivă a crizei, constă în continuarea investițiilor în dezvoltarea întreprinderilor noastre din Moldova, în producerea zahărului, producției agricole și energiei verzi în Republica Moldova, care vor avea o semnificație tot mai mare pentru asigurarea securității energetice și alimentare a țării dumneavoastră și a întregii Europe.

Marea familie europeană Südzucker își mobilizează azi forțele pentru a acorda suport masiv celor care au nevoie de ajutor cel mai mult. La concernul nostru a fost creată o echipă specială internațională, scopul căreia este elaborarea și implementarea măsurilor de suport al refugiaților, care sunt primiți astăzi de fiecare țară europeană. Și printre primii vom acorda suport echipei Südzucker Moldova, care s-a implicat activ în acordarea ajutorului refugiaților pe teritoriul republicii. Acest ajutor va creșe și se va extinde pentru a ușura suferințele ucrainenilor care își găsesc adăpost și refugiu în țara dumneavoastră.

Dragi prieteni,

Noi cu dumneavoastră trecem printr-o perioadă de provocări fără precedent, de încercare pentru întreaga omenire. Însă unirea eforturilor tuturor oamenilor buni, tuturor țărilor progresive ale lumii ne dă încredere în faptul că viața și progresul vor triumfa. După iarnă întotdeauna vine primăvara. Noi vom semăna și vom crește grâu, porumb și sfeclă de zahăr și ne așteaptă roada bine meritată. Pacea va veni în Europa noastră mare și cu energie dublă vom continua să dezvoltăm producția și să construim un viitor liniștit și îmbelșugat pentru noi, pentru copiii și nepoții noștri.

Sănătate și liniște dumneavoastră și familiilor dumneavoastră! Pace și prosperitate țării dumneavoastră și întregii noastre planete mari și minunate!