Pavel Filip este noul Director General al companiei Südzucker Moldova

Compania Südzucker Moldova va fi condusă de către Pavel Filip, care a fost până acum, timp de 1 an, membru al Comitetului de Conducere al întreprinderii. Decizia a fost luată de Consiliul de Administrație al concernului german Südzucker AG la 1 martie. Filip îl va înlocui astfel pe Dr. Alexander Koss, care a fost speaker al Comitetului de Conducere a companiei mai bine de 20 ani.

În același timp, conducerea celor mai importante departamente va avea continuitate: Rostislav Magdei – în calitate de director de Producere, Anatolie Gorodenco – director Materie primă, Adrian Lipcan – director Vânzări, iar Doina Donici va fi director general adjunct și director financiar. Valerii Nicușor și Alexei Fortuna au fost numiți administratori ai subsidiarei Agro-SZM.

„Am acceptat cu plăcere această propunere, deoarece munca mea în afaceri a fost întotdeauna legată de producție, iar mie îmi place să conduc astfel de procese", a remarcat Pavel Filip într-un interviu pentru revista corporativă Südzucker AG – "Food Forum". „Experiența în Guvern mi-a oferit o înțelegere mult mai complexă a mediului în care activează sectorul de business, dar și a modului în care se gestionează economia. Mă bucur să revin în domeniul afacerilor. Am fost încântat să întâlnesc la Südzucker Moldova o echipă profesionistă și motivată, care gestionează procese moderne cu un nivel ridicat de digitalizare. Pentru asta aș dori să îi mai mulțumesc o dată domnului Alexander Koss. Cei mai importanți pentru mine sunt oamenii cu care lucrez. Echipa pe care am întâlnit-o în companie îmi place foarte mult, și aștept ca echipa să mențină spiritul de lucru prietenos și productiv cu participarea mea”.

Dr. Alexander Koss, care a activat în cadrul Südzucker începând cu anul 2002, a remarcat la rândul său: „Echipa noastră, oamenii cu care am lucrat în tot acest timp, angajamentul lor, ne-au permis să depășim dificultățile și obstacolele în rezolvarea sarcinilor profesionale. Mulțumesc sincer colegilor mei pentru munca lor coordonată, pentru curaj, înțelegere și răbdare și vreau să văd ca și în viitor echipa Südzucker Moldova să reușească, în special în condițiile noilor provocări legate de schimbările climatice globale și de instabilitatea regională”.

Pavel Filip, Director General (CEO) Südzucker Moldova. Biografie: S-a născut pe 10 aprilie 1966 în Moldova. În 1990 a absolvit Institutul Politehnic din Chișinău, specializarea inginer mecanic, precum și Institutul Internațional de Management în 1996. A lucrat la SA "Bucuria", conducând diferite subdiviziuni de producție, fiind inginer șef din 1998, iar din 2001 până în 2008 - director general al SA "Bucuria". În perioada 2008-2011 a fost director general al SA "TUTUN-CTC". Din 2011 până în 2016 a fost Ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor al RM. Din 2016 până în 2019 a fost Prim-Ministru al Republicii Moldova. Decorat cu medalia Uniunii Internaționale de Telecomunicații (ONU) pentru viziunea sa asupra dezvoltării industriei IT, inclusiv pentru elaborarea Legii parcurilor IT. Decorat cu Ordinul "Gloria Muncii" (Republica Moldova) pentru contribuția sa la promovarea reformelor bazate pe valorile și standardele europene și pentru meritele sale în asigurarea negocierii, semnării și ratificării Acordului de Asociere RM-UE și liberalizarea regimului de vize cu țările UE și zona Schengen. Din martie 2023 a fost membru al Comitetului de Conducere Südzucker Moldova, iar de la 1 martie 2024 este Director General (CEO) al Südzucker Moldova.