Susținerea instituțiilor de învățămînt de către Südzucker Moldova şi partenerii săi

De-a lungul anului 2012, compania Südzucker Moldova a susţinut instituțiile de învățământ din Drochia și Chișinău precum și familiile nevoiaşe din nordul ţării. Valoarea totală a ajutorului a constituit mai mult de 185 mii lei, o parte din care a fost transmisă instituțiilor de învățământ și familiilor din numele partenerilor de afaceri ai companiei.

O parte din buget destinat cadourilor tradiţionale de Anul Nou pentru partenerii de afaceri ai companiei a fost transmisă din numele acestora sub formă de ajutor instituțiilor de învățământ din Drochia și Chișinău: liceului Nr.3 V. Boiarnițchii din Drochia, liceului Ștefan cel Mare din Drochia și grădiniței de copii Nr. 197 din Chișinău. Liceului Nr.3 i s-a instalat echipament pentru ospătărie, care include elemente precum mese de producere, linii de deservire, rafturi de producere, căzi de spălat ș.a. Aproape 650 de elevi ai liceului pot lua acum prânzul cald şi sănătos. O renovare totală a două grupuri tehnico-sanitare a fost efectuată în blocul Nr.2 a liceului Ștefan cel Mare. Südzucker Moldova, de asemenea, a contibuit la dezvoltarea grădiniții Nr. 197 – copilașilor li s-a dăruit un video proiector, datorită căruia aceştia au posibilitatea să vizioneze toți împreună filme educaționale și desene animate.

Südzucker Moldova a oferit cadou pentru trei familii nevoiașe din satul Călugar, mașini de spălat, care sunt de neînlocuit în orice casa. De asemenea, societatea diabeticilor din Republicii Moldova „Prodiab” a primit un suport financiar în scopul îmbunătățirii calității de viață a persoanelor diagnosticate cu diabet.

Acesta este al cincea an, cînd compania Südzucker Moldova organizează acţiuni de susținere a familiilior nevoiaşe şi instituțiilor de învățămînt. În anul 2012 bugetul alocat pentru acest scop a crescut aproximativ de 2 ori în comparație cu anul 2011.