Un grup de studenți germani au vizitat sediul Südzucker Moldova

La începutul lunii septembrie, compania Südzucker Moldova SA a fost vizitată de către un grup de studenți germani. Vizita a făcut parte din  programul Școlii de vară moldo-germane DAAD ”Go-East”, la care au luat parte 17 tineri, studenți ai diverselor instituții superioare de învățămînt din Germania, interesați de problematica Europei de Est.

Alături de temele istorice, culturale și demografice, care au stat la baza proiectului DAAD (Serviciul German de Mobilitate Academică), finanțat de Ministerul Educației și Cercetărilor al Germaniei, studenții școlii de vară au vizitat un șir de instituții și companii din Moldova, printre care și compania  Südzucker Moldova. Speakerul Comitetului de Conducere al companiei, dr. Alexander Koss le-a vorbit oaspeților despre istoria companiei, despre etapele de dezvoltare a businessului, despre scopurile și sarcinile companiei pentru viitorul apropiat. Întrebările studenților, pe alocuri cele mai neașteptate - de la date din biografia speakerului și aspecte ale vieții politice a Moldovei, pînă la  curiozitatea legată de volumele de producere a zahărului sau  salariile angajaților companiei- au demonstrat interesul vădit al oaspeților pentru această întîlnire.

Coordonatorul proiectului, Jean-Peter Abraham, a menționat că majoritatea studenților din acest grup provin din Estul Germaniei și că mulți dintre ei sunt pentru prima oară în Moldova. Dar aceasta este deja a șasea oară cînd școala de vară moldo-germană își aduce elevii în țara noastră. Oaspeții au rămas impresionați de ospitalitatea și bunăvoința reprezentanților Südzucker Moldova, iar unii studenți au recunoscut că vor analiza posibilitatea unei eventuale colaborări cu compania moldo-germană în cadrul viitoarei lor activități profesionale.