Concernul Südzucker AG deţine 29 de fabrici de zahăr în Germania, Franţa, Belgia, Polonia, Austria, România, Ungaria, Cehia, Slovacia şi Moldova.

Compania Südzucker Moldova a oferit în dar o canoe Dragon Boat clubului sportiv “Vulturi” din orașul Drochia

Foto de la eveniment

Alte evenimente

07.12.2017

 „Compania Südzucker Moldova consideră că pentru viitorul țării noastre, investițiile într-un stil de viață sănătos și visele copiilor nu sunt mai puțin importante decât investițiile în tehnologie și extinderea producției - a declarat în acest sens, speakerul comitetului de Conducere al Südzucker Moldova, Alexander Koss. –  Am decis să cumpărăm și să oferim în dar această canoe înaintea participării echipei din Moldova la Campionatul Mondial de la Veneția și ne-am bucurat de victoria tinerilor noștri sportivi. Prin urmare, pentru noi acest cadou este mai mult decât o investiție în generația tânără și în stilul de viață sănătos. Acesta este un suport pentru spiritul de echipă și încrederea în sine, extrem de importante pentru tânăra generație a Republicii Moldova”.

“Vulturi” este un club sportiv în cadrul căruia mai mult de 60 de copii cu vârste diferite din orașul Drochia practică canotajul pe Dragon Boat. În septembrie 2017, echipa juniori a înregistrat performanțe notorii pentru Moldova la Campionatul Mondial de Dragon Boat, desfășurat în Veneția, Italia. Sportivii noștri au câștigat 8 medalii de aur, 1 de argint și 1 de bronz. La competiție au participat tineri sportivi din Drochia, Chișinău, Rîbnița, Bălți și Orhei.

Cu o lună mai devreme, pe lacul din orașul Drochia, s-a desfășurat pentru prima dată campionatul deschis al Republicii Moldova pe Dragon Boat. Echipa din Drochia a ocupat primele locuri. Clubul „Vulturi” din Drochia la acea vreme avea doar o barcă „dragon”. Pentru a organiza campionatul Moldovei, antrenorul CS „Vulturi” a fost nevoit să închirieze și să transporte două canoe Dragon Boat din Ucraina, ceea ce a fost foarte costisitor pentru club. După campionatul Moldovei, administrația companiei Südzucker Moldova a decis să sprijine tinerii sportivi din Drochia – oferindu-le în dar o canoe Dragon Boat mare de 10 de locuri, cu un set de vâsle din fibră de carbon. Acesta este un echipament sportiv foarte scump. De aceea, la Campionatul Mondial din Italia, echipa din Moldova a fost unica care a utilizat vâsle grele din lemn.

 „Cea de-a doua barcă și setul de vâsle profesionale sunt esențiale pentru noi”, a declarat șeful clubului „Vulturi” Eduard Karamov. – Datorită echipamentului sportiv oferit de către companie, putem organiza cursuri separate și simultane pentru grupuri de băieți și fete, precum și competiții de orice nivel”.